sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Treenailua ja kesäretkiä

Kuten jo aiemminkin kerroin, olemme Lokin kanssa saaneet tokorintamalla kovasti uutta puhtia meidän kivan tokoringin myötä. Erityisesti viime torstain treenit meni kyllä todella putkeen! Onneksi juuri tälle kerralle sain ihanan ystäväni mukaan ottamaan videokuvaa. Tehtiin alkulämmittelyjen lisäksi paikkamakuuta ja luoksepäästävyyksiä sekä jokainen teki lyhennettynä versiona aloluokan liikkeet. Lyhennettynä, koska alkoi sataa ja oli muutenkin vähän hoppu. :D Seuraamiset tehtiin ainoastaan hihnan kanssa ja tokohyppyä ei toki tehty ollenkaan.

Muutaman edellisen kerran keskittyminen on ollut Lokille vähän hankalaa, koska paikalla on ollut milloin juoksuja tekevä narttu ja milloin paras kaveri Maisa. Torstaina oli kuitenkin vire kohdallaan ja keskittyminen sujui. Luoksepäästävyydet oli ihan helppo nakki, vaikka lähestyvät ihmiset oli tuttuja ja ah, niin ihania! :) Paikkamakuussa tuli kivasti monenmoista häiriötä, ja aikakin oli pitkähkö (yli kolme minuuttia). Mutta... ensimmäistä kertaa ikinä pysyi Loki maassa koko ajan alusta loppuun! :) Tuo paikkamakuu on aina ollut meidän heikoin lenkki, koska yleensä Loki nousee ainakin kerran istumaan kesken suorituksen. Mutta nyt sujui täydellisesti, mahtavaa! Vaikka tosiaan häiriönä oli kaveri, joka tarkoituksella kierteli koiria ympäri, juoksenteleva pikkupoika sekä tietysti kaverikoirat, jotka välillä lähtivät vierestä liikkeelle.

Tässä sitten hieman osviittaa meidän leikkimielisestä alo-harjoituksesta:Olen tosi tyytyväinen kaikkiin osa-alueisiin, vaikka toki parannettavaakin löytyy. :) Mutta tuntuu, että nyt vasta Loki on alkanut kunnolla hiffata tokoilua ja nauttia siitä, se oli pitkään sen mielestä niin tylsää. Tärkeintä on, että koira tekee hyvällä mielellä, ja se mun mielestä näyttää siltä nyt! Seuraamisissa oli alkuun jokin häiritsevä haju maassa, muuten meni mun mielestä hyvin. Maahan jättäminen on vähän hidas, samoin kuin luoksetulo, mutta molempia ehditään kyllä hioa. Tästä se lähtee!

Eilen oli rankka päivä sekä koiralla että emännällä. Kunnon suursiivouksen jälkeen lähdettiin kaverin ja tämän koiran kanssa kävellen Rajasaareen. Matkassa meni taas se pari tuntia, mutta se tuntui menevän nopeasti, kun oli seuraa. Saareen tuli sitten samaan aikaan myös yksi toinen kaveri koirineen, minkä lisäksi paikan päällä oli toki paaaaljon muitakin koiria. Otin vähän videota surkealla videokamerallani, mutta video heilui niin pahasti, että on tyydyttävä huonolaatuisiin kuviin:


Kyllä tuo Rajasaaressa vierailu on Lokilla yhä useammin pelkkää pulikoimista, nuuskimista ja ihmisten kanssa sosialisoimista kuin leikkimistä muiden koirien kanssa. Pakolliset, nopeat haistelut tuli toki tehtyä, mutta eipä se ole pitkiin aikoihin kunnolla leikkinyt saaressa, ainakaan entuudestaan vieraiden koirien kanssa. Tiedä sitten, mistä se johtuu. Mutta kyllä se kovasti nauttii saadessaan oikein kunnolla tutkimusmatkailla ja uiskennella merivedessä...:)

Saaresta lähdettiin kaverin kanssa samaa matkaa kävelemään kohti bussipysäkkiä, mutta molemmilla oli kova nälkä. Mentiin siis syömään Hesburgerin terassille, koirat toki mukana. :D Uskomatonta kyllä, tämä aterioiminen sujui erinomaisesti! Koirat odottelivat kiltisti, kun teimme tilaukset ja söimme. Täysillä vatsoilla lähdettiin sitten taas kotia kohti.

Koko reissuun upposi lähemmäs kuusi tuntia... hups! Loki meni hyvin ansaituille nokosille, kun taas mamma lähti reippaana tyttönä vielä 7km juoksulenkille. Kyllä se juokseminen maistui, kun oli hyvä sää ja uudet juoksuhousut sekä parempi soittolista kännykässä! Sen jälkeen oli ihanaa käydä suihkussa, laittaa kasvonaamio sekä katsoa hyvää leffaa kylmän siiderin ja naposteltavien (kurkkua, paprikaa ja dippiä) kanssa...! Ihana kesä!

Tänään käytiin nauttimassa agilityn huumasta Vantaalla. Hienosti meni treenit tällä kertaa, Loki jaksoi oikein hyvin keskittyä ja teki kaikki harjoitukset vähintäänkin täydellisesti. Kerrankin näin päin! Treeneistä käsin käytiin kyläilemässä veljeni uudessa asunnossa, ja käveltiin illalla sieltä koko porukka tunnin verran meille juomaan teetä ja syömään. Huh, mikä viikonloppu!

Huomenna herätys on laitettu soimaan 05:30, ja matka alkaa kohti Jyväskylää sekä jännittävää mökkiviikonloppua... enemmän siitä sitten myöhemmin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti