torstai 20. syyskuuta 2012

Sisäsiisti???

Sain tässä taannoin koulusta iPadin, ja olen nyt ollut kutakuinkin liimattuna siihen ja kykenemätön tulemaan tietokoneelle, siksi en ole päivitellyt blogia pitkään aikaan. Ipadillähän se ei oikein onnistu, kun en saa siihen siirrettyä kuvia (tai vaikka saisinkin, niin en tiedä miten). Joten nyt tulee kilometrimerkintä!

Maanantaina Loki rokotettiin ensimmäistä kertaa. Hurraa! Käynti eläinlääkärillä sujui mallikkaasti, Loki oli rauhallinen ja utelias, eikä edes huomannut, että siihen työnnettiin piikki. :) Emäntää kyllä vähän hirvitti... itseasiassa Loki viihtyi eläinlääkärin huoneessa niin paljon, ettei olisi sieltä poistunut laisinkaan, oli pakko houkutella se namin avulla ovesta ulos. :D Poika punnittiinkin samalla, ja se painaa nyt 11 kiloa. Jessus!! Onneksi Loki on nyt alkanut kävellä portaita sekä ylös että alas. En nimittäin oikeasti enää jaksa kantaa sitä ylimpään kerrokseen asti.

Tiistaina päätimme parin kaverin kanssa kuokkia ystävämme fuksiaisissa. Mietitytti kamalasti, että miten tohdin jättää koiran kotiin, joten en jättänyt. Loki sai tilaisuuden tutustua Helsingin keskustaan! Sehän olikin kovin jännä paikka, ja Loki sai paljon huomiota ihmisiltä, mikä oli tietysti koiran mielestä kivaa. Loki ei pelännyt ihmisvilinää ja ääniä, vaan käveli reippaasti mun vierellä ja katseli ahkerasti ympärilleen. Päädyimme pitämään poikkitieteellistä varjorastia Espan ruohoalueelle, missä Loki toimi maskottinamme ja houkutteli paljon osallistuja rastille. Loki sai paljon rapsutuksia ja se makoili tyytyväisenä viltillä koko ajan.

Sattui meille hyvä sääkin kaiken lisäksi, mikä on lähipäivinä ollut melko harvinaista...

Lokilla oli päällään valjaat, koska jostain syystä se kävelee nätimmin niiden kanssa. Nyt ne alkavat olla sopivatkin, ostaessa ne oli rinnan kohdalta vähän väljät.

Aina välillä pentu kipusi tapojensa mukaan emännän syliin, mitä en pistä yhtään pahakseni. :D Voi tulla vaikeuksia sitten, kun se tuosta vielä kasvaa...


Tuitui. <3

Jotenkin olen nyt ihan seitsemännessä taivaassa, kun kaikki tuntuu menevän paremmin kuin hyvin. Punkkipannan ansiosta punkkeja ei ole enää ollut, Lokin näykkiminen on vähentynyt huomattavasti, pentu on muutenkin paljon rauhallisempi ja tottelevaisempi, ja mikään ei rassaa. Ja nyt sitten se kaikista hienoin ja uskomattomin asia: Loki on ollut maanantaista asti täysin sisäsiisti!! En todellakaan menisi väittämään, että mitään ei enää sisälle tule, mutta jo neljä päivää putkeen sisäsiisteyttä, en tahdo uskoa. :D Poika ei ole edes 13 viikkoa vielä, voiko se muka oppia noin nopeasti?? Tuntuu ihanalta, kun ei tarvitse enää heilua puhdistuaineiden ja talouspaperin kanssa koko aikaa. Vien sitä edelleen tosi usein ulos (laskin yksi päivä, että keskimäärin käydään ulkona 9-11 kertaa päivässä), koska en halua takapakkia tähän asiaan. Mutta silti, ihanaa, edistystä!

Käskyjäkin Loki on oppinut jo liudan. Niistä varmimmat ja hyödyllisimmät ovat ne, joita tarvitaan ulkona ollessa: tänne, istu ja katse. Ne sujuvat jo moitteetta, enkä aina tarvitse namiakaan motivoimaan. Sitten on tietysti noita muita temppuja, joita treenaillaan sisällä, että Loki saisi aivoja töihin ja yleinen kontakti paranisi. On se vaan niin fiksu. :D


Toki tässäkin videossa näkyy, että pientä sähellystä on meillä molemmilla nähtävissä, mutta kai se kuuluu asiaan. ;D Ei olla tosiaan vielä pentukurssille ehdittykään, mutta siellä varmasti vielä hioutuu nämäkin asiat. Itse voisin olla välillä selkeämpi, ja esim. maahan mennessä Lokilla saattaa hetki kestää, että se malttaisi myös sen pepun laittaa maahan... mutta hei, 12 viikkoa ikää, mun mielestä tekee ihan hyvin!

Nyt me mennäänkin taas pentutreffeille, jiihaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti