sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Koira kuntoutettu, seuraavaksi omistajan vuoro

Jännät ajat on nyt luvassa, taas vaihteeksi! Juuri on Lilo saatu kuntoon, seuraavaksi on mun vuoro. Olen nimittäin ylihuomenna menossa isoon leukaleikkaukseen. Lyhyesti selitettynä multa sahataan irti sekä ylä- että alaleuka, siirrellään niitä (aika paljon), ja porataan takaisin kiinni. Samassa rytäkässä nenää pitää myös vähän fiksailla, jotta se ei menisi aivan ruttuun ja vinoon ja mitä kaikkea. Eli on varmaan sanomattakin selvää, että kyseessä on aika iso juttu. :D Ko. leikkausta on suunniteltu vähän reilu kymmenen vuotta, joten tätä on kyllä odotettu. Miinuspuolena on pitkä, kuuden viikon sairasloma, jonka aikana olen äärettömän turvonnut sekä tiukalla sosemaisella ruokavaliolla. Kiinteää ruokaa saan syödä ensimmäisen kerran vasta 16. joulukuuta, miten ankeaa!

Sairaalassa joudun viettämään muutaman päivän, ja siitäkin vielä pari päivää eteenpäin olen todennäköisesti varsin heikossa hapessa. Koirat menevät siis Annalle hoitoon, ja saavat siellä viettää aikaa tovereidensa Maisan ja Sinnin kanssa. Olen kyllä älyttömän kiitollinen siitä, että naapurissa asuu kaveri, jonka kanssa voidaan tarpeen tullen koiria vaihdella. :D Hoitoapu ei ole ainoa plussa, vaan myös se, että olen tässä viimeaikoina saanut lainata Maisaa harrastuksiin. Omat koirat eivät ole juuri canicrossaamisesta innostuneet, mutta Maisa on luonnonlahjakkuus.


Anteeksi videon heiluminen, ymmärrettävästi oli vähän hankalaa kuvata juostessa, varsinkin kun vauhti on tuossa parhaimmillaan 15km/h luokkaa. :,D Maisa on tosi taitava ja reipas, se vetää aina kaikki lenkit alusta loppuun ja tottelee käskyjä loistavasti. Ohituksissa ei tarvitse tehdä mitään, kun neitokainen vain painelee ohi. Ollaan tehty 5-7km lenkkejä, ja Maisa jaksaa tosi hyvin. Välillä olen ottanut Lilon ja Sinninkin mukaan (kyllä, kolme whipua kerralla XD). Sinni ei vedä, vaan hipsuttaa vierellä. Lilo vetää vaihtelevasti, mutta ei sellaisella innolla kuin Maisa. Harmi vain, että nyt tulee tähänkin harrastukseen taukoa niin paljon, ja voi olla, ettei talvella sitten pahemmin juoksennella. Jos sitä talvea nyt edes tulee (katkerasti muistelen viimetalvea)... mutta ehkä me sitten kokeillaan jotain pulkan vetoa, hiihtämistä ja sen sellaista.

Muutoinkin olen nyt ottanut kaiken ilon irti hyvistä keleistä ja siitä, että vielä jaksan lenkkeillä. Kävimme tälläkin viikolla kahdesti Hyvinkäällä rallaamassa. Toisella kerralla oli mukana Loki, Lilo, Sinni ja Maisa. Eilen taas mukana oli Lilo, Maisa, Sinni ja kolme muuta whippettiä, joista yksi on Lilon ja Sinnin pentuesisko ja yksi sitten heidän äitinsä. :) Loki sai jäädä lepäämään kotiin siksi aikaa, myöhemmin käytiin vähän treenailemassa. Molemmilla kerroilla oli varsin hauskaa ja se kyllä koirien ilmeistä näkyy!

Kaikista kuvista kiitos (jälleen kerran) Anna Mertaojalle! :)


Lilo selvästi onnellisena siitä, että pääsee pitkästä aikaa riehumaan koko porukan kanssa!


 Ryhmärämä. Huomatkaa Sinnin kalman katse.


 Loki ja Sinni on hulluja. :D


 Jylhäkallion ylpeys.


 Tuulen tuivertama, joskin juuri läpikotaisin harjattu Loki.


 Kaukametsän pakolaiset. :D


Ihana kaunis Loki, josta on karvanlähtö tehnyt saukon.


Tämä kuva lämmittää sydäntä! Sinni on aina suhtautunut Lokiin varauksella. Erityisesti pentuna se ei edes oikein halunnut juosta/leikkiä, jos Loki oli mukana. Siis Loki ei ole sille koskaan mitään tehnyt, mutta se on iso, äänekäs ja karvainen (XD), joten nämä kaksi eivät ole oikein samalla aaltopituudella. Nyt kuitenkin Sinni on viimeaikoina rohkaistunut Lokin suhteen tosi paljon, ja Sinni leikkii ihan innolla, vaikka Loki onkin mukana. Tämä otos kuvastaa tätä Lokin ja Sinnin välien lämpenemistä, katsokaa nyt tuota maireaa virnettä Sinnin naamalla, kun se juoksee Lokin kanssa kylki kyljessä. :,)

Ja viimeiseksi bonuskuva... PAKOON NE TULEE!


Näiden hurjien rallien jälkeen on hyvä vetäytyä sohvan nurkkaan ällöilemään:


Tosiaan eilen käytiin myöskin Hyvinkäällä. Sieltä tulee rallikuvia joskus tai sitten ei. :D Mutta laitetaanpa nyt yksi joukkokuva todisteeksi, että siellä on käyty.

Kuvasta kiitos Riina Tuomiselle!


Vasemmalta oikealle: Lilo, Kiwie (Lilon äiti), Maisa (Lilon puolisisko), Taiga (Lilon pentuesisko), Sinni (Lilon pentuesisko) ja Wanda (ulkopuolinen XD).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti