perjantai 5. heinäkuuta 2013

We're on a roll!

Meillä on ikkunaremontti menossa, joten ollaan Lokin kanssa oltu päivisin aika paljon liikenteessä (=paossa), koska edestakaisin ramppaavat työmiehet ja meteli stressaavat meitä kumpaakin. Lisäksi toissapäivänä koko kämppä oli täynnä hiomispölyä ja suojamuoveja, joten eipä siellä koiraa oikein olisi voinut pitääkään. Siksi ollaan oltu päivisin todella pitkiä aikoja ulkona, Loki-raukka! Onneksi sentään on ollut nätit ilmat eikä mikään ihan tuskastuttavan kuumakaan... paitsi tänään. :D

Agilityopetus meni kesätauolle heinäkuuksi, mutta mehän ei mitään lomia pidetä! Siksipä kaveriporukalla ostimme kausikortin hallille, ja keskiviikkona käytiin Lokin kanssa ensimmäisellä meille varatulla vuorolla. Tulette nyt sitten näkemään täällä blogissa treenausvideoita kyllästymiseen saakka, buahahaa!! Oon niin innoissani tästä, ettei tosikaan. Agiohjaajalta saatiin neuvoksi treenata Lokin kanssa irtoamisia, ja niin olisi tarkoituskin, jos vain osaan niitä itsekseni treenata. :D Haastetta on, koska samalla Lokin pitäisi myös oppia seuraamaan mun ohjausta paremmin, koska varsinkin suorilla pätkillä se helposti sokaistuu vauhdista ja mennä viipottaa välittämättä tuon taivaallista siitä, missä mä olen. Tätä harjoiteltiin eilen pienellä radalla, jossa vaadin koiralta keskittymistä puolten vaihdosten, takaa kiertojen ja mm. keppien avulla. Videolle otin vain yhden version radasta, mutta tehtiin myös erilaisia ohjauskuvioita ja rengasta, pussia jne.


Eli jos ihmettelette, miksi stoppaillaan esteiden välillä, niin se johtuu siitä, että yritän saada Lokia aina välillä käteen kiinni. Se kun mielellään touhottaisi eteenpäin ihan omaan tahtiinsa. :D Tässä mun mielestä onnistui ihan kivasti, hyvä me!

Treenien jälkeen käytiin kotona vessassa ja juomassa, ja sitten lähdettiin remonttia karkuun Rajasaareen. Oltiin siellä reilu tunti, ja Loki vietti melkein koko tämän ajan istumalla mun jalkojen juuressa. Taisi olla vähän väsy. :) Kyllä se kävi ihmisiä moikkailemassa ja hurmasi mm. yhden keski-ikäisen naisen, mutta muuten se tyytyi seurailemaan äksöniä kauempaa. Uimaan se toki meni muutaman kerran.

Tämän jälkeen oli väsymystä havaittavissa:Torstaina (eli eilen) olikin meidän jokatorstaisten tokotreenien aika. Tällä kertaa paikalle saapui meidän lisäksi vain yksi koirakko, joten heidän kanssaan päätimme viimeinkin kokeilla rallytokon ihmeitä! Ollaan Lokin kanssa käyty siis joskus joulukuussa hyvin lyhyt tutustumiskurssi ja kerran tokotunnilla tehtiin rallytokorataa, mutta muuten on meille aika vieras laji kyseessä. Aika hyvin meni silti! Huomattiin kyllä myöhemmin, että aprikoinnistamme huolimatta taisimme silti tehdä liikkeet väärällä puolella kylttejä...:D Noh, virheistä oppii!

Rata oli kutakuinkin tällainen:
 (Tässä kohtaa ohjeiden lukemisesta olisi voinut olla hyötyä... en tiennyt, että eteen tullessa koiran pitää istua, joten ohjasin sen suoraan siitä perusasentoon. :D Noh, nyt ainakin jatkossa tiedän!)

Ja eihän tämä olisi mun blogi ollenkaan, ellei ohessa olisi videomateriaalia! :D Joten tässä tulee erittäin ylivaloittunut video, pahoitteluni:
Kaiken kaikkiaan oon ihan tyytyväinen, vaikka Loki oli tottakai kauhean väsynyt ja meille tosiaan vieras laji oli kyseessä. Oli kuitenkin tosi hauskaa, joten ehdottomasti myös jatkossakin tätä lisää!

Tänään sitten kävimme aamusta taas hallilla, tällä kertaa parin kaverin ja heidän koiriensa kanssa. Me ollaan kaikki tosi eri tasoilla, joten treenaaminen oli ihan mielenkiintoista. :D Yksi koirista ei mm. ollut koskaan tehnyt mitään agilityn tapaistakaan, ja loppuajasta se jo viiletti putken läpi kerta toisensa jälkeen häntä villisti heiluen! Oli tosi kivaa katseltavaa! :)

Loki oli aivan ylikierroksilla jostain syystä koko treenien ajan, joten suoritusten väliin täytyi ottaa lyhyitä "keskittymispätkiä", jotta se ei olisi aivan päättömänä hurvitellut hallia ympäri. Pyysin siis välillä sitä seuraamaan, tehtiin puolen vaihtoja ja paikallaoloja. Se auttoi jonkin verran, ja koira jaksoi sitten keskittyä ohjaukseenkin. Olis kieltämättä voinut vähän tehokkaamminkin mennä, mutta näin tällä kertaa:Ainakin koiralla on hauskaa. :D Alkaa mennä kivasti puomilla kontaktit nykyään, Loki oikeasti on oppinut hidastamaan tuolla lopussa. Se puomi on vaan niin kiva, että alkutreeneistä oli täysi työ siinä, ettei koira olisi mennyt pelkkää puomia edestakaisin... siksi otinkin tuossa videolla Lokin puomin jälkeen käteen kiinni, se nimittäin ryntäsi aikaisemmin sen verran monta kertaa takaisin puomille. Huoh. :D No, ainakaan se ei pelkää sitä!

Viimeisellä aidalla rima putosi, koska mä mokasin, ja tein liian ahtaat ohjausliikkeet. Nää videot on kyllä siitä hyviä, että tuollaiset asiat huomaa. Takaa kiertoja pitää harjoitella lisää!

Treenien jälkeen käytiin jäähdyttelemässä ja uittamassa koirat, ja nyt mulla on hyvin väsynyt pienokainen täällä jalkojen juuressa. :) Nyt onkin seuraavat treenit vasta tiistaina, joten saa teinipoitsu levätä viikonlopun yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti