sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Koirastani jauhelihaa...?

Nyt on sitten varmaan se teini-iän seuraava aalto menossa. Menossa on myös jotain muuta - nimittäin mun järki. Välillä pitää lenkeillä ja treeneissä laskea hitaasti kymmeneen, jotta ei menis hermot ihan totaalisesti. :D Kotioloissa ja muutenkin arjessa toi on edelleen sama vanha lupsakka itsensä, mutta välillä treeneissä ja lenkeillä saa ihme keskittymishäiriöitä ja rallattelukohtauksia. Lenkillä murkkuilu siis näkyy yltiöpäisenä nuuhkimisena - etenkin toisten koirien merkkaushajuja on pakko impata vähintäänkin se puoli tuntia jokaisen puskan ja puun kohdalla. ARGHHHH.

Treeneissä Loki on välillä ihan normaali, mutta välillä se tuntuu saavan jonkin väliaikaisen ADHD:n, eikä pysty keskittymään mihinkään. Stressaa vaan ja touhottaa omia juttujaan. Edelliset rallytokotreenit olivat kyllä kaiken huippu... toihan on mulla mennyt rallyradat aina ilman hihnaa, eikä ole koskaan ollut mitään ongelmia. Mutta tällä kertaa mukana oli Lokin akilleen kantapää, nimittäin hurmaava hippettityttö, joka on Lokille kuin saavillinen lihapullia - kerta kaikkiaan vastustamaton. Niinpä Loki päätti haistattaa mulle ja treenaamiselle pitkät (mitä se ei ole vielä koskaan tehnyt), nappasi kaverikoiran lelun suuhunsa ja lähti rallattelemaan ympäri kenttää tyttöystävänsä kanssa, vapaana kuin taivaan lintu. HUOHHHh. Eikä meinannut millään antaa itseään kiinni. Puoliksi nauratti ja puoliksi suututti. Ja vähän kyllä ihmetyttikin. Loki ei ole IKINÄ ennen lähtenyt karkuun. Treenikaverit sai taas kyllä loistavan vaikutelman Lokista. :D Normaalisti niin lunki ja hyvin käyttäytyvä koira vetää treeneissä ihan ihme lipat. Hohhoijaa. Täytyypä nyt siis treeneissä keskittyä rauhoittumiseen enemmän, mikä onnistuikin perjantaisissa agitreeneissä ihan hyvin. Sielläkin kyllä Lokilla oli vaikeuksia keskittyä, mutta sitten kun se keskittyi, meni radat todella hyvin. Huomenna on taas agia... saa nähdä, mitä tapahtuu.

Perjantaisista treeneistä pari videota, vaikka teitä varmaan jo kyllästyttää. :D

Ihan tyytyväinen alan olla tähän kehitykseen, koska Loki ei enää mene suin päin minne sattuu, vaan oikeasti keskittyy ohjaukseen. Ja ehkä mäkin oon vähän kehittynyt...? :) Tässä ainoa surkuteltava asia oli tuon A-esteen loppukontakti, joka meni vähän pyllylleen. Sitä ollaan kyllä kovasti treenattu, mutta välillä se vauhti ei meinaa loppua ajoissa.

Ja sanomattakin on selvää, että kepit aiheuttaa vielä päänvaivaa kovastikin, mutta niitä mennään maltillisesti ja kärsivällisesti. Kaikkea ei tarvii vielä osata. :) Pussia Loki meni ekaa kertaa perjantaina, koskaan aiemmin ei ole uskaltanut mennä niin, että pussin suu on kiinni! Reipas poika!

Tässä ohjauskuviot sun muut meni mun mielestä aika kivasti, ja A:lla oli hyvä loppukontakti. Innostuksissani itse törkkäsin vikalla aidalla riman alas...:D Mutta noh, ei ole niin tarkkaa.

Koitan nyt katsoa näitä videoita aina, kun alkaa ärsyttää tuo teineily. Silloin muistuu mieleen, että kyllä toi ihan kiva koira on silti. :D Menis tää vaihe vaan ohi jo.

2 kommenttia:

  1. Hii, Javakin vilahtaa videoilla. :D

    Miten musta tuntuu, että teidän meno on paljon hallitumman näköistä kuin mulla Javan kanssa... Me mun mielestä kun rynnitään koiruuden kanssa hulluna ja te meette niin nätisti. :)

    VastaaPoista
  2. No meillä on Lokin kanssa ehkä hieman etumatkaa...:D Olisit nähnyt meidän ekat radat silloin harrastuksen alkutaipaleella, ne oli yhtä kaaosta! Se kontrolli kehittyy sitten harjoituksen myötä. Mutta kyllä teillä oli oikeesti mielettömän lupaavan näköistä menoa! :)

    VastaaPoista