lauantai 13. huhtikuuta 2013

Melkoinen piski!

Ai että, tätä mä olinkin ehtinyt jo kaivata! Mikä voittaisikaan metsälenkin kaatosateessa, jäällä liukastelemisen ja sohjossa kompastelemisen? :) Ihanaa on myös kotiin tullessa olla läpimärkä, ja koirakin vaan valuu vettä lattioille. Ah. Kevät on saapunut. Mutta on tuossa kelissä yksi hyvä puoli - metsäpoluilla ei normaalista poiketen tullut ristin sieluakaan vastaan. Viikko sitten laskin vastaan tulleiden maastopyöräilijöiden määräksi 12(!), tänään ei tullut yhtäkään. Maastopyöräilijät on vähän kinkkistä porukkaa, kun ne tulevat niin hiljaa ja kuitenkin hirveän kovaa vauhtia, että mun sydän pysähtyy säikähdyksestä joka ikinen kerta. Nyt niitä on ollut niin paljon liikkeellä, etten ole juuri Lokia vapaana uskaltanut pitääkään muuta kuin koirapuistoissa, paitsi nyt sitten tänään.

Pääsiäisen vietimme yllätys yllätys Jyväskylässä. Erityisesti Loki nautti saadessaan meidän syömän lampaan jämät:Ai että oli hyvää! :D

Ehdittiin myös kokea jännittävä vuorokausi, kun eräs kultainennoutaja tuli meille hoitoon. Sen oli alunperin tarkoitus olla meillä pidempään, pari kuukautta jopa, mutta valitettavasti tytölle taisi olla liian kova paikka jäädä yksin vieraassa paikassa, mikä ilmeni sitten jatkuvana haukkumisena. :/ Muuten oli kyllä tosi kiva koira ja tulivat Lokin kanssa oikein hyvin toimeen.


Sitten viime viikon sunnuntaina (7.4.) osallistuttiin ensimmäisiin mätsäreihimme ikinä Viikissä! Käveltiin sinne ensin kaverikoiran kanssa puolitoista tuntia, jotta pahimmat energiat saataisiin pois. Mätsäreissä olikin sitten hirveän jännää - tosi paljon koiria, joiden kanssa ei saanutkaan leikkiä, mukaan lukien parhaat kaverit, jotka olivat myös tulleet paikan päälle seuraamaan menoa.

Mä olen todella pihalla noista näyttelykuvioista, eikä me oltu juuri harjoteltu seisomista tai ravaamista. Näyttelyhihnan ostaminen ja Lokin perusteellinen peseminen & harjaaminen oli mun suurin panostus koko mätsäreihin. :D Mutta siihen nähden meillä meni oikein kivasti! Ei me sijoituttu mitenkään, mutta kaksi kertaa pyörähdettiin kehässä ja saatiin siinä mielessä hyvää kokemusta. Yhden kerran Loki istui kesken seisomisen, mutta muuten meni kaikki ihan nappiin. Hampaatkin antoi katsoa tosi hienosti, olin kovin ylpeä. :)

Loki oli ihan poikki mätsäreiden jälkeen, mutta vielä piti rutistaa, sillä mentiin suoraan sieltä agilitytreeneihin. Siellä tehtiin pitkää, joskin helpohkoa rataa, eli oli kyllä tuona päivänä koiraparka kovilla! 23 estettä oli radassa ja siihen kuului aitoja, muuri, kaksi putkea ja puomi. Helpohkoja ja todella matalia esteitä siis, mutta rata oli tosi pitkä ja ohjaus aika vaikeaa! Kolme kertaa mentiin tuo yhteensä. Eka kerta meni hieman epävarmasti, koska ohjaaja(=minä) oli ihan pihalla järjestyksestä. :D Toinen kerta meni kerta kaikkiaan täydellisesti, ei muistaakseni ollut mitään virheitä siinä. Kolmannella eli viimeisellä kerralla Loki oli jo niin väsynyt, että putket ei olis kauheesti kiinnostaneet, mutta meni sekin ihan ok. Voin sanoa, että loppusunnuntai meni koiralla kyllä autuaasti unten mailla. :D

Seuraavana päivänä meillä oli tokotreeneissä yllärinä ryhmän kesken möllikisat! Eli tehtiin siinä ALO-luokan ohjelma ja siellä laskettiin ihan pisteet jne. Me tultiin Lokin kanssa toisiksi (2/6)! :D Ja Loki on koko ryhmän nuorin! Ihan mahtava fiilis tuli siitä kyllä, varsinkin kun oon itse niin epävarma aina tuon tokon suhteen. Huonoimmat pisteet saatiin ehdottomasti tokohypystä, koska ei olla vielä ihan hirveesti sitä treenailtu. Siis itse hyppyhän meni hyvin, mutta kun ei tuo jää sinne toiselle puolelle seisomaan, vaan lönkyttelee tyytyväisenä mun luo... noh, treeniä treeniä!

Nyt Loki nukkuu tyytyväisenä äskeisen lenkin jäljiltä. Vähän näyttäis siltä, että toi osaa ottaa rennosti:


:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti