lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kisasähläämistä

Huh, olipahan taas yksi kokemus lisää! Tänään oli nimittäin sekä mun että Lokin ensimmäiset agilityn möllikisat. :)

Lokilla on ollut jonkin sortin kevätväsymystä tässä viimeaikoina, joten se oli jo aamulla ihan poikki, kun piti kävellä bussipysäkille. Bussissa se jatkoi sikeitä yöuniaan. Hallilla poikaan tulikin sitten vähän elämää taas, kun siellä oli lähemmäs kolmekymmentä koiraa ja pari kivaa tuttua kaveriakin. Osallistujia oli yhteensä 28, ja meidän vuoro oli vasta 26, eli aivan loppupäässä. Siihen jäi siis hyvin aikaa käydä vähän ulkona haistelemassa paikkoja ja rauhoittumassa. Ekat pari minuuttia Loki oli innoissaan tekemässä tuttavuutta kaikkiin ja hieman hämillään siitä koiramäärästä, mutta pian se jo rauhoittuikin, ja päästiin odottelemaan sisäpuolelle. Radalla oli pari putkea, aitoja ja pikku A. Radan sai suorittaa kaksi kertaa, ja parempi suoritus otettiin huomioon.

Ihan hyvä, että meidän vuoro oli vasta loppupäässä, koska pääsin katsomaan vähän mallia meitä edeltävistä koirakoista. :) Osa veti todella rutiininomaisesti ja hienosti, ei voinut kuin ihastella! Mutta onneksi ei oltu ainoat sählärit - suurimmalla osalla rata meni hylsyksi, ja onneksi siis kuitenkin kaikilla oli hauskaa ja asiaan suhtauduttiin rennosti. Paikalla kun kuitenkin oli pääasiassa pentuja ja kokemattomia koirakoita.

Mua jännitti ihan suhteettoman paljon - kun otin Lokilta pantaa pois, niin kädet ihan tärisi. Lokin oli vähän hankalaa keskittyä, koska se oli odotellut jo niin kauan kauhean hälinän keskellä, niin se oli jo vähän väsynyt. Lisäksi sitä hämmensi hieman, että aitojen rimat oli maassa. Niitäkin pitää varmaan siis treenailla aina välillä. Mä en myöskään ole ohjaamisessa ihan mikään paras mahdollinen, välillä meni ihan säheltämiseksi mun toiminta.

Pyysin treeniryhmässäni olevaa naista videoimaan kamerallani meidän molemmat suorituskerrat, mikä oli tosi hyvä idea - videoista näkee todella selkeästi, mitä tein väärin.


Kuten videosta näkyy, Lokin mielestä putki on hurjan kiva, aidat on ihan tylsiä ja ikkunashoppailu olis kauheen hauskaa. :D Eli radan alku- ja loppupuoli meni vähän kehnosti. Ekan putken jälkeen mun ohjauseleet oli... noh, olemattomat, eikä Loki tajunnut siksi mennä seuraavaa aitaa. Kun yritin korjata, osoitti mun käsi näköjään putken suuntaan, joten Loki ampaisi sinne. :D Hahhaa, olen pöljä. Saatiin pikku A:lta kuitenkin kontakti, vaikka se nyt menikin vähän tolleen hassusti. Muuten rata menikin mun mielestä ihan kivasti, ellei lasketa tosiaan tuota nameista haaveilua ennen vikaa estettä.


Toinen rata meni ehkä vähän paremmin, tosin siinä tuotti ongelmia toisen putken jälkeiset aidat. Tämä oli ihan kokonaan ja täysin mun syytä. Jäin ton tokan putken aikana jostain syystä (???) jotain haaveilemaan, ja vaihdoin puolta AIVAN liian myöhään, joten Loki tietty väisti. Jälkeinen aita meni siinä sitten samassa, koska en ehtinyt koota itseäni (XD) ennen sitä, joten ohjaus jäi vähän loistamaan poissaolollaan. Mutta muutenhan tuo meni ihan kivasti, eikö? Jos olisin vaihtanut puolta putken aikana ajoissa, olis varmaan tullu virheetön suoritus. No tänhän takia näitä harjoitellaan, virheistä oppii. :)

Oon kuitenkin hurjan tyytväinen noista putkista, koska ihan vähän aikaa sitten vielä Loki kielsi käytännössä aina putkilla, nyt se menee ne tosi hyvin. Ja jälkimmäisen radan pikku A:n kontakti!!! <3 Siinä sai palkita kylläkin, mutta siitä huolimatta suurimmalla osalla kisan koirista tuli juurikin kontaktista virhe. Hyvin on meille väännetty kontakteja treeneissä, ne kyllä sujuu! Meidän agiohjaaja oli paikalla tuolla ja kehaisikin meitä hyvästä kontaktista, jipii!

Oon kaiken kaikkiaan siis ihan tyytyväinen. Meni meillä paremmin kuin monilla Lokia vanhemmilla ja meitä kokeneemmilla koirilla. Loki oli pentujen parhaimmistoa, sijoittuneet oli kaikki aikuisia koiria. Ja huomenna on agitreenit, joten päästään treenailemaan asioita, jotka tuolla nyt tuottivat vaikeuksia. Eli OHJAUSTA. ;) Ihan nolottaa katsoa noita videoita, miten ihmeessä toi koira tonkaan vertaa tajuaa mitä pitää tehdä, kun mä vaan pönötän kädet missä sattuu suurimman osan ajasta? :D Noh, treeniä treeniä. Ja seuraavat kisat on sitten kolmen viikon päästä. Sitten näkee, ollaanko yhtään kehitytty...

2 kommenttia:

  1. Hieno Loki! Intoa ainakin löytyy ja se on kaikkein tarkeintä :) Mukava seurata teiän kuulumisia tätä kautta nyt kun ei hetkeen päästä lenkille! :)

    Ps. alotin blogin pitämisen myös :D www.trainingwithicie.blogspot.fi

    VastaaPoista