sunnuntai 13. lokakuuta 2013

YLLÄTYS! :D

Nyt kävi monenmoista sattumaa ja tilaisuutta, ja paljon mietintätyötä... ja kaiken tämän tuloksena saanen toivottaa tervetulleeksi uuden jäsenen laumaamme:

Brookway Casablanca Romance "Lilo"


Todella hienoista kuvista suuri kiitos Anna Mertaojalle! :)

Tämä tulee tietysti vähän yllättäen monille (myös itselleni :D), mutta päätös oli kaikesta huolimatta oikea. Toisesta koirasta olen puhunut ja haaveillut jo siitä lähtien, kun Lokin ostin. Rotuja on pohdittu todella laidasta laitaan aina bordercolliesta staffiin ja takaisin. Mutta rodut, jotka jatkuvasti palaili takaisin mieleen, oli dallu ja whippet. Dalmatialaista mietin aluksi pitkään ja ehdin jo soitella potentiaalisen kasvattajan kanssa. Alusta asti kuitenkin mua nakersi pelko ko. rodun terveydestä, ja vähän aikaa sitten kyselemäni pentueen emän sisko kuoli äkilliseen sydänkohtaukseen. Kyse voi tietysti olla huonosta tuurista jne., mutta tämä sai mut perääntymään. Lisäksi dallujen aktiivisuustaso voi olla kuitenkin vähän liikaa aussien rinnalle. Myös koko mietitytti. Kaksi isoa, voimakasta koiraa yksinasuvalla, autottomalla opiskelijatytöllä voi aiheuttaa haasteita.

NOH, takaisin whippettiin siis! Hain koiraa, joka menisi helposti arjessa, joka olisi rauhallinen ja sosiaalinen, ei ylettömästi vahtisi, joka jaksaisi touhuta ja lenkkeillä ja harrastaakin, mutta jonka kanssa ei olisi pakko harrastaa tavoitteellisesti. Hyvähermoisuus olisi kriteerinä kaiken a ja o. Reipas, tasainen koira olisi juuri passeli. Whippet sopii mun mielestä kriteereihin tosi hyvin, kokokin on kätevä ja turkin helppohoitoisuus varsinkin! :D Ja rodun terveystilannekin miellyttää, ja siltä pohjaltahan rodun valinnassa lähdetään. Mulla oli myös kasvattajasuositukset valmiina, ja Lilon kaksi siskoa asuu naapurissa, joten... noh, loppu onkin historiaa, ja perjantaina neitokainen saapui kotiin.

Kaikki on ainakin toistaiseksi mennyt paremmin kuin hyvin. Loki on ottanut äitikoiran roolin, ja huolehtii ja hoitaa pentua jatkuvasti. Parivaljakko leikkii hurjan nätisti keskenään, ja Loki on tulokasta kohtaan superlempeä ja varovainen. Yhteislenkitykset ovat sujuneet hyvin, molemmat jäävät nätisti yksin kotiin sekä yhdessä että erikseen (yhtä aikaa yksin ollessaan ovat kuitenkin siis eri huoneissa) ja muutenkin kaikki on sujunut aika vaivatta, ainakin toistaiseksi. Lilo on todella reipas ja kiltti tyttö, ja olen jo ihan rakastunut. :) Tulevaisuudessa olisi tarkoitus Lilon kanssa harrastaa vinttikoirien juoksulajeja, näyttelyitä ja "leikkimielisesti" myös agilitya ja tokoa.

Täytyy varmaan nyt sitten muuttaa blogin nimeä ja ulkoasua, jotta tulisi otettua huomioon tämä uusikin kakara. :)

Melkoista hyräkkää ja myräkkää ollut muutenkin tämä kuukausi! Tosiaan Lokin kanssa muutettiin uuteen asuntoon vain pari viikkoa sitten. Stressasin ja pelkäsin kauheasti etukäteen Lokin yksinoloja, kun olen lukenut vaikka mitä kauhutarinoita siitä, miten muutto on laukaissut koirassa eroahdistuksen... no, kyllä se Loki ekana iltana hieman itki mun perään, kun lähdin käymään kaupassa, mutta sen jälkeen ollut taas ihan oma hiljainen, rauhallinen itsensä. Eli hyvin on sopeutunut. :)

Alettiin myös vuokrata vakituista hallivuoroa keskiviikkoisin meidän tokoryhmän kanssa, ja ekat treenit oli viime keskiviikkona. Tosi kiva päästä lämmitettyihin sisätiloihin treenaamaan tän pimeän ja kylmän kauden ajan, ja hallissa Lokikin keskittyy huomattavasti paremmin. Päästiin monta harppausta eteenpäin mm. noutojen kanssa!

Tämän päivän agilitytreeneissä tehtiin vauhtirataa, mutta myös kokeiltiin flyballia jostain kumman syystä. :D Loki oli luonnonlahjakkuus, ja kouluttajan mielestä meidän kannattaisi tutustua lajiin enemmänkin. Loki on kuulemma täydellinen lajin harrastaja; nopea, pallohullu ja sosiaalinen. :D No joo... ehkä joskus, jos jostain ilmestyisi vähän lisää aikaa! Myös meidän eka agilityseuran koetunti sujui hyvin. Treenattiin irtoamista, kontakteja puomilla ja iän ikuisia keppejä. Vielä toinen koetunti jäljellä ja sen jälkeen selviää, päästäänkö vakituisesti jatkamaan seurassa. Viime kerralla tosin kouluttaja vihjaisi, ettei hän ainakaan näe mitään syytä, etteikö päästäisi jatkamaan...:) Peukut pystyyn siis!

Laitetaan nyt tasapuolisuuden nimissä myös pari kuvaa tuoreesta "isoveljestä":

Jyväskylän-vierailulla Loki pääsi taas leikkimään Hasse-seropin kanssa. Vauhtia riitti!

Pellolla oli kivaa pomppia ja telmiä, ja maisemat oli upeita. :)

Ja tältä Loki moisen riemuitsemisen jälkeen usein näyttää. :D Porkkana tyynyksi ja taju kankaalle...

4 kommenttia:

 1. Hauvavauva. ♥ Tahtoo tavata sen.

  VastaaPoista
 2. Mun pitää vaikka tuoda se joskus tutustumaan treenielämään. :)

  VastaaPoista
 3. Voivoivoivoivoivoivoi paljon vauvakuvia!!! :') Ihanaa, mäkin haluan whippetin :D Onnea pennusta <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :D Se on ihana otus kyllä

  VastaaPoista